Τα χαρίζουν όλα στους τοκογλύφους δανειστές! Απευθείας στο υπερταμείο 15 εταιρείες του Δημοσίου ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τα χαρίζουν όλα στους τοκογλύφους δανειστές! Απευθείας στο υπερταμείο 15 εταιρείες του Δημοσίου


Απευθείας στο υπερταμείο μεταβιβάζονται οι κρατικές συμμετοχές του Δημοσίου σε 15 ΔΕΚΟ, καθώς δεν πρόκειται να συσταθεί η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ).
Υπενθυμίζουμε ότι το λεγόμενο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, συμπεριλήφθη στο 3ο μνημόνιο που υπέγραψε σύσσωμο το αντισυνταγματικό τόξο (Σύριζα, ΝΔ, Πασόκ, Ανέλ, Ποτάμι) και υποθηκεύει την περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια.
H εξέλιξη προοιωνίζεται αλλαγές για τους περίπου 40.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στις εν λόγω ΔΕΚΟ, οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σύμφωνα με τον κώδικα ορθής πρακτικής του ΟΟΣΑ.
Από την Δευτέρα το βράδυ, το υπερταμείο, το οποίο ελέγχεται από τους θεσμούς-δανειστές μέσω του εποπτικού συμβουλίου, αναμένεται να γίνει και τυπικά ο μεγαλύτερος «εργοδότης» της χώρας. Σε επόμενη φάση αναμένεται να περάσει σε αυτό και μια νέα λίστα εταιρειών.
Αναλυτικά, στο υπερταμείο περνούν τα ακόλουθα μερίδια του ελληνικού Δημοσίου:
– ΔΕΗ, (18.000 εργαζόμενοι) στο υπερταμείο περνάει το 34% της ΔΕΗ (το 17% παραμένει στο το ΤΑΙΠΕΔ και οδεύει προς πώληση).
– Το 50,3% της ΕΥΔΑΠ (2600)
– Το 51% της ΕΥΑΘ (224)
– Τα ΕΛΤΑ (7.027)
– Οι αστικές συγκοινωνίες: ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (7.962)
– Το 25% του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (620)
– Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (132)
– Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (30)
– Η ΔΕΘ-HELEXPO
– Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών (μειοψηφικό ποσοστό)
– Οι Ελληνικές Αλυκές
– Η ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ
– Η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου
– Το ΟΑΚΑ (150)
Εκτός βγήκαν τελικά η Αττικό Μετρό και οι Κτιριακές Υποδομές, ενώ ο ΟΣΕ και η ΕΛΒΟ αναμένεται να ενταχθούν σε επόμενη φάση. Για την ΕΑΒ θα προηγηθεί αξιολόγηση ώστε να διαπιστωθεί το αν πλήττεται η αμυντική ικανότητα της χώρας.
Το υπερταμείο ελέγχεται από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω του πενταμελούς εποπτικού συμβουλίου. Με βάση τον ισχύοντα νόμο οι “θεσμοί “έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στο εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου (με τρία μέλη έναντι δύο Ελλήνων) ενώ πρόεδρός του εν λόγω συμβουλίου είναι ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ.
Στο υπερταμείο και τα μερίσματα του ΟΤΕ: Στο υπερταμείο θα μεταβιβάζονται τα μερίσματα του δημοσίου από τον ΟΤΕ, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο ορίζει ότι το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος του Ελληνικού Δημοσίου λόγω της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε.” (Ο.Τ.Ε. Α.Ε.) μεταβιβάζεται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι μπορεί να υπάρχει ενδεχόμενη ετήσια απώλεια εσόδων 4 εκατ. ευρώ περίπου.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις