Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Χιόνια, βροχές και καταιγίδες ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Χιόνια, βροχές και καταιγίδες

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τις χιονοπτώσεις και τις έντονες καταιγίδες.
Μετά την «Ιοκάστη», η χώρα θα βρεθεί στο έλεος της κακοκαιρίας «Κρέοντας», η οποία αναμένεται να πλήξει κυρίως τα κεντρικά, ανατολικά και νότια τμήματα της.
Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης (14/2) από το Ιόνιο και σε παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη εντάθηκαν.
Οι χάρτες παρουσιάζουν το πού θα βρίσκεται ο Κρέοντας, που θα εκδηλώνονται έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (πρώτος χάρτης) και από πρωινές έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (δεύτερος χάρτης).

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού σε όλες τις περιοχές της χώρας:

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 01 έως 09 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από 400 περίπου μέτρα).
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (από 400 μέτρα).
Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (από τα 400 μέτρα).
Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.
Θερμοκρασια: από 03 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες βαθμιαία κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Παρασκευή 16-02-2018

Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις πρωινές Ώρες πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία και Ημαθία), Μέχρι το μεσημέρι πιθανόν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, κατά διαστήματα μέχρι τη νύχτα στα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη.
Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν θα σημειωθούν το πρωί στα Ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Ανατολικής Θεσσαλίας. Μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας από 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και Της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).
Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και τα ανατολικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά στα βόρεια αυξημένες.
Ανεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τόπους στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: στα δυτικά και τα βόρεια μικρή άνοδο ως προς τις Μέγιστες τιμές. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά στα ηπειρωτικά θα Σημειωθεί παγετός.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις