Χιονοπτώσεις πλήττουν τη Γερμανία - Ακυρώθηκαν 300 πτήσεις ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Χιονοπτώσεις πλήττουν τη Γερμανία - Ακυρώθηκαν 300 πτήσεις



Περισσότερες από 300 πτήσεις ακυρώθηκαν και σε εκατοντάδες άλλες σημειώθηκαν καθυστερήσεις σήμερα στη Φρανκφούρτη,
εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού που είχε καλύψει τους διαδρόμους προσγείωσης απογείωσης.
Σχεδόν 330 πτήσεις ακυρώθηκαν πριν από τις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν και τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός που κατέγραψαν τα θερμόμετρα στην περιοχή της Φρανκφούρτης, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου της Fraport, της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης.
Από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, μία από τις βάσεις του κολοσσού της Lufthansa, επρόκειτο να προσγειωθούν και να απογειωθούν συνολικά 1.260 πτήσεις σήμερα.
Επιπλέον πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν αργότερα σήμερα, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου διευκρινίζοντας εντούτοις ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ώρες.
Στον ιστότοπό της, η Fraport απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες να διασταυρώνουν με τις αεροπορικές εταιρείες την κατάσταση των πτήσεών τους προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο.
Μεγάλο τμήμα της Γερμανίας ξύπνησε σήμερα ντυμένο στα λευκά και με τον υδράργυρο σε αρνητικά επίπεδα.
Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (δυτικά) έκλεισε για 4 ώρες το απόγευμα, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπήρξαν και στα δρομολόγια των τρένων στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία (δυτικά).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις