Αντιμέτωπος με οργισμένους κατοίκους ο Σκουρλέτης στη Δ. Ελλάδα ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Αντιμέτωπος με οργισμένους κατοίκους ο Σκουρλέτης στη Δ. Ελλάδα


Αντιμέτωπος με οργισμένους και αγανακτισμένους κατοίκους βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής και του Σαββάτου.

Την περιοχή του Ζευγολακίου Μακρυνείας στην Αιτωλοακαρνανία επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Ο ίδιος ωστόσο έτυχε υποδοχής με έντονες διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες από τους κατοίκους, οι οποίοι είδαν τα τελευταία αυτά εικοσιτετράωρα τις περιουσίες τους να καταστρέφονται κάτω από τόνους λάσπης.

«Ντροπή σας. Ήρθατε εδώ σήμερα να μας πείτε τι; Συλλυπητήρια;» φώναζαν οι κάτοικοι στον κ Σκουρλέτη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και τον δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου. «Τα γνωρίζετε τα προβλήματα. Τι κάνατε; Πνιγόμαστε», απευθύνθηκε κάτοικος προς τον υπουργό αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήταν μαζί του. Μάλιστα, ο κ Σκουρλέτης επισκέφθηκε μετά από παράκληση μίας κατοίκου, το σπίτι της που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες. «Είναι μεγάλη καταστροφή. Είμαστε στο δρόμο. Έχω άνδρα καρδιοπαθή, πριν από μία εβδομάδα έπαθε έμφραγμα. Βοηθήστε μας», είπε η γυναίκα, απευθυνόμενη στον κ Σκουρλέτη.

«Πράγματι σε αρκετά σπίτια, σε κάποιες επιχειρήσεις, υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές. Είναι θετικό - και αυτό ήταν μια διαπίστωση και των κατοίκων - ότι υπήρξε μία άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο Δήμους. Βεβαίως, η αμεσότητα της κινητοποίησης δεν μπορεί να υπερβεί αφενός κάποιες χρόνιες καταστάσεις, αλλά και την απουσία εδώ και χρόνια κάποιων υποδομών. Αυτά στις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε, των ακραίων καιρικών φαινομένων, κάνανε και τη μεγάλη ζημιά. Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι των συνεργείων, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει από χθες, να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών που αφορούν, είτε σπίτια είτε επιχειρήσεις ή οικοσκευές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ Σκουρλέτης μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές.

Πάντως, ο δήμαρχος Αγρινίου, κ Παπαναστασίου ζήτησε από τον υπουργό να καταβληθεί άμεσα έκτακτο βοήθημα στους πληγέντες από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τον δήμο Αγρινίου για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών τους. Υπενθυμίζεται πως ο δήμος Αγρινίου, όπως κι αυτός του Μεσολογγίου έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον κ Σκουρλέτη, «τα αιτήματα για οικονομική ενίσχυση παγίως ικανοποιούνται, πρώτα απ’ όλα των δήμων προς το υπουργείο Εσωτερικών. Μέσα στις επόμενες ημέρες, μπορεί και αύριο, κάποια πρώτα χρήματα θα εκταμιευτούν».

Σε απόγνωση βρήκε η επόμενη μέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας. Κατεστραμμένα σπίτια, κλειστές επιχειρήσεις, «κομμένοι» δρόμοι και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχουν μετατραπεί σε βάλτους είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στις περιοχές αυτές.

Νωρίς το πρωί συνεργεία του δήμου Αγρινίου μετέβησαν στο Ζευγαράκι, τα Κλεισορρεύματα, το Παναιτώλιο, την Παραβόλα, το Καινούργιο καθώς και στο κέντρο της πόλης για να καταγράψουν τις καταστροφές στα σπίτια αλλά και τις επιχειρήσεις.

Στο δήμο Μεσολογγίου, όπως εξηγεί ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος, περισσότερα από 35 σπίτια έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή ενώ πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που καταγράφουν σοβαρές ζημιές. Ο δήμος έχει μισθώσει τρία ξενοδοχεία σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους κατοίκους αυτούς. «Το 7% των συνολικών δημοτικών και αγροτικών δρόμων στην περιοχή μας έχει πλήρως καταστραφεί. Κάνουμε καθαρισμό και εκβάθυνση στα ρέματα. Έρχονται τα Χριστούγεννα και δεν ξέρουμε εάν και ο καιρός θα μας επιτρέψει να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές».

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις