Μεσογειακή διατροφή: πρώτη στις καλύτερες δίαιτες του κόσμου! ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Μεσογειακή διατροφή: πρώτη στις καλύτερες δίαιτες του κόσμου!


Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά , η U.S. News & World Report έχει αναδείξει τη δίαιτα DASH ως την καλύτερη διατροφή για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αλλά φέτος, η DASH μοιράζεται την πρώτη θέση με την μεσογειακή διατροφή. Οι δύο δίαιτες κατέχουν επίσης από κοινού τη νούμερο ένα θέση στην κατηγορία Best Diet for Healthy Eating.


Η έκθεση, αναφέρει 40 διαφορετικές κορυφαίες δίαιτες που είναι ιδανικές από την απώλεια βάρους μέχρι και τη διαχείριση του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων. Φέτος, η U.S. News συμπεριέλαβε δύο νέες δίαιτες στη λίστα: τη δίαιτα Κέτο και τη μεσογειακή διατροφή. Η δίαιτα Κέτο είναι δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και βρέθηκε στη 15η θέση της κατάταξης.

Από την άλλη, η μεσογειακή διατροφή κέρδισε την κορυφαία θέση γιατί είναι η ευκολότερη να την ακολουθήσει κανείς, και αποτελεί ιδανική λύση για την καταπολέμηση του διαβήτη.

Όπως είναι γνωστό οι μεσογειακοί λαοί ζουν περισσότερο και είναι πιο υγιείς από τους περισσότερους Αμερικανούς, καθώς η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από φρούτα και λαχανικά, καρύδια και όσπρια, θαλασσινά και ελαιόλαδο και λιγότερο από κόκκινο κρέας, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.

«Η μεσογειακή διατροφή κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος καθώς αποδεικνύονται τα οφέλη της για την απώλεια βάρους, την καρδιά, την υγεία του εγκεφάλου, την πρόληψη του καρκίνου και την πρόληψη και τον έλεγχο του διαβήτη», δήλωσε στην NPR η Angela Haupt, βοηθός διαχειριστής της υγείας στο U.S. News & World Report.

perierga
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις