Ανήλικος στους κατηγορούμενους ακροδεξιούς της Combat 18 – Δυο ομολόγησαν ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ανήλικος στους κατηγορούμενους ακροδεξιούς της Combat 18 – Δυο ομολόγησαν

Κατά την προανάκριση ομολόγησαν κάποιες από τις πράξεις τους ωστόσο ενώπιον του εισαγγελέα ανακάλεσαν τις καταθέσεις τους

Με κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι συλληφθέντες ως μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat 18 και «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» (Α.Μ.Ε.), για την υπόθεση των επιθέσεων σε χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών οι οποίοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Οι επτά από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης αλλά ο ανακριτής είναι εκείνος ο οποίος θα αξιολογήσει το βαθμό συμμετοχής τους στις ενέργειες που τους αποδίδονται από τις αρμόδιες αρχές.
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε εναντίον των κατηγορουμένων ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων,  εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή, σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν στους επτά κατηγορούμενους, ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ένας 30χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά, ο οποίος εμφανίζεται από τις αρχές να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορούμενων  συμπεριλαμβάνονται  οι ομολογίες δυο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες πράξεις, ωστόσο, όταν βρέθηκαν στο εισαγγελικό γραφείο  φέρονται να ανακάλεσαν όσα ισχυρίστηκαν προανακριτικά.

Πού βρίσκονται οι έρευνες αυτή τη στιγμή

Συνολικά έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση. Εκτός από τους αρχικούς πέντε, κατά την πορεία των ερευνών, συνελήφθησαν άλλοι δύο ακροδεξιοί και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Εκτός από αυτούς τους επτά, ωστόσο, συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ' οίκον ερευνών. Οι συγκεκριμένοι δεν περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και θα οδηγηθούν ανεξάρτητα στον εισαγγελέα.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 10 έρευνες σε σπίτια - γιάφκες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις