Τουλάχιστον 29 νεκροί και 22 αγνοούμενοι από φονικό τυφώνα στη Μαδαγασκάρη ~ Radio Rizes : Λαϊκά

Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Τουλάχιστον 29 νεκροί και 22 αγνοούμενοι από φονικό τυφώνα στη Μαδαγασκάρη


Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80.000 επηρεάστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκλήθηκαν από το πέρασμα την περασμένη εβδομάδα του τυφώνα Άβα στο ανατολικό τμήμα της Μαγαδασκάρης, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.
«Σε εθνικό επίπεδο, ο προσωρινός απολογισμός είναι 29 νεκροί, 22 αγνοούμενοι, 17.170 εκτοπισμένοι και 83.023 άνθρωποι επηρεάστηκαν», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC).
Δεκαπέντε από τα θύματα πέθαναν σήμερα μετά από μια κατολίσθηση που προκάλεσε η κατάρρευση ενός σπιτιού στην περιοχή Ιβόρι, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας του Ανταναναρίβο.
Ο τυφώνας έπληξε τη Μαδαγασκάρη το πρωί της Παρασκευής, «χτυπώντας» το ανατολικό τμήμα του μεγάλου νησιού έως το Σάββατο το βράδυ.
Ισχυροί άνεμοι και έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών, στα ανατολικά του Μεγάλου Νησιού και μεγάλες πλημμύρες, ιδιαίτερα στο Ταματάνε (ανατολικά) και στις παραγκουπόλεις του Ανταναναρίβο.
Η ηλεκτροδότηση διεκόπη σε πολλές περιοχές και δρόμοι αποκλείστηκαν.
Η Μαδαγασκάρη, μια από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, πλήττεται συχνά από κυκλώνες. Τον Μάρτιο του 2017, ο Ενάγουο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 78 ανθρώπων.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Μαδαγασκάρη έχει πληγεί από 45 κυκλώνες και τροπικές καταιγίδες.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sample Text

Copyright © Radio Rizes : Λαϊκά | Powered by Blogger Ψυχαγωγία By ειδήσεις & Design by ronangelo | Blogger ειδήσεις by Πολιτική ειδήσεις